Den dygtige leder er hele tide motiveret for at videreuddanne sig. Der ligger simpelthen i leder-genet.

Som leder i en virksomhed kan man aldrig læne sig tilbage og sige: “Nu har jeg lært nok”. Der er ganske enkelt nyt at lære hver eneste dag.
Du er nødt til hele tiden at følge med, og det kan foregå på mange forskellige fronter. Selv holder jeg mig orienteret ved at læse bøger og artikler om ledelse og selvudvikling, om planlægning, overblik og handlekraft. Jeg holder mig opdateret på skrift, digitalt og ved kontinuert at blive udfordret – på papirbøger, lydbøger, på kurser, til foredrag og sidst, men ikke mindst, med min egen coach.

Der er en stigende tendens til, at vi skal uddanne os løbende gennem livet – i modsætning til tidligere, hvor du blev uddannet meget kompakt, og før dine lederstillinger/erfaringer, på et tidspunkt, hvor du ikke var særligt modtagelig, hvorefter du så stort set levede på denne uddannelse gennem de næste mange år.

Generelt er der en forståelse for, at du skal have en fundamental uddannelse, men at du i øvrigt skal lære hele livet. Og udsigten til hele tiden at skulle lære noget nyt er i bund og grund noget, der typisk vil fryde enhver ambitiøs leder.
Mange mennesker på lederniveau er ganske nysgerrige, og har et naturligt drive for hele tiden at sikre sig, at virksomheden og de selv kan præstere igen og igen i det marked, de nu engang befinder sig på. Det er lederens fornemmeste interesse at tilegne sig de egenskaber, der gør, at de kan sikre sig deres virksomheds overlevelse og fremgang – og dermed deres egen overlevelse og fremgang.

Inspiration, udfordring, casearbejde og besøg i områderne udenfor din komfortzone. 
Når du uddanner dig senere i livet, kan det være en kombination af den kontinuerte sparring og udfordring med din coach, og en form der er hurtig og praktisk. Begge elementer er vigtige og understøtter som regel hinanden. Den hurtige og praktiske kan være case-baserede kurser, der eksempelvis kan fortælle dig noget om, hvor andre virksomheder, der ligner din egen, står på et bestemt tidspunkt. Hvad gjorde de? Hvad kan du lære af det? Og hvad var teorierne bag? Ledere og topledere tager også sommerophold og andre korte kurser på universiteter og executive-uddannelser på de store business-skoler rundt om i verden, for at blive opdateret.
Kombineres disse kurser med en kontinuert proces omkring selvindsigt og besøg i de mange områder udenfor din generelle komfortzone, hvor du bliver udfordret på dit overblik, dine styrker og kompetencer, dine værdier, dine rutiner samt udfordret på alt det du ikke ved at du ikke ved, så har du den bedst mulige cocktail for at blive den bedst mulige version af dig selv – privat såvel som professionelt.

 

Leadership

 

Hvis du har den rette personlighed, kan du drive det vidt, lære meget og bruge det du lærer godt. Har du ikke den rette personlighed er dit faglige fundament ligegyldigt, for da bliver det meget svært at udvikle dig selv og tilpasse dig de konstante markedsmæssige og organisatoriske forandringer.
Nutidens og fremtidens lederuddannelser bliver mere og mere fokuseret på det personlige: “Hvordan vil du udvikle dig selv som menneske og som leder?” Den personlige udvikling, naturligvis som overbygning på et solidt fagligt fundament. Din faglighed åbner døren, din personlighed lukker ordren!

 

6 gode grunde til at du som leder skal udvikle dig:
– Du skal kontinuert holde dig relevant i forhold til job- og karrieremuligheder
– Faglig udvikling
– Personlig udvikling
– Lederudvikling
– Udvikle dit netværk
– Blive bedre til at skabe resultater i dit job

Skal jeg hjælpe dig med at lave en handlingsplan for fremtidig læring og uddannelse? Kontakt mig HER.