…Siger jeg endnu engang til mig selv!!!
Holder du også op med at veje dig, når du ved at pilen rykker i den forkerte retning?
Kender du det, at du liiiige igen skal tage dig sammen til et vægttab. Intentionerne har der være masser af, men handlinger der bakker intentionerne op har det været lidt sløjt med!!!
Den er jeg så landet i – igen, igen, igen. Ja fanden så – også selvom jeg er personlig træner, og burde have fuldstændig styr på den del af livet.
Jeg er SÅ træt af mig selv for at have landet der igen. Gudskelov ved jeg, at jeg bare skal stramme ballerne, tage en beslutning og holde fast i den.
Og hvad gør jeg så? Der er ikke andet at gøre end at komme “op på hesten” igen. Nye vægtmål, ny handlingsplan (eller måske bare bruge en af de gamle…?), ny indsats!
Mit mål er at smide 7,5 kilo – inden 18. juni 2017, så jeg er klar til en uges boksecamp på solkysten.
75 dage har jeg til at smide de 7,5 kilo – det kan sagtens lade sig gøre. Også uden at være helt ekstrem i min trænings- og kosttilgang.
En lille forhistorie er på sin plads, at lige dele med jer:
 • I november og december 2016 lavede jeg en aftale med mig selv om at “bulke”, så jeg tog på i vægt. Det eneste formål med bulkingen var at jeg så havde det samme udgangspunkt pr. 1. januar som mange af mine kunder. Og så kunne jeg jo tage vægttabsrejsen sammen med dem, være solidarisk, og lade dem vide at jeg gik igennem de samme kvaler som de selv gik igennem.
 • Bulkingprocessen var jeg superskarp på – jeg tog de 8 kilo på jeg havde planlagt på 2 måneder – så JA, den fik en over nakken, og jeg spiste næsten alt hvad jeg kunne komme i nærheden af.
 • 1. januar var jeg så topklar til at smide de 8 kilo igen – sammen med mine kunder. Det holdt fantastisk. 4-5 kilo røg temmelig hurtigt, men så!!!!! Så lige pludselig stor nålen stille på vægten. Arrangementerne, festerne, undskyldningerne stod i kø. Ikke nok med at undskyldningerne pressede sig på, lysten ti at træne faldt, lysten til alt det søde og forkerte kost voksede.
 • Jeg holdt op med at hoppe på vægten. Jeg vidste jo godt at nålen pressede sig i den forkerte retning, men hvis jeg ikke vejer mig, får jeg jo ikke bekræftet at jeg har taget på. Magen til skyklapper skal man lede længe efter – men mon ikke du også har prøvet det før!
 • Mit vægttabsmål var at smide 3 kilo hver måned, så jeg 1. april havde smidt de kilo jeg tog på i bulkingprocessen. Det lykkedes så ikke så godt – for ikke at sige jeg pr. 1. april vejede præcis det samme som 1. januar – så det er vel mere reelt at sige at det lykkedes SLET IKKE.
 • Den seneste måned har jeg haft 3-5 ugentlige cheat-days (mindst), hvor chokolade, slik, sodavand, kage, chips, brød, pasta, og og og har været helt OK – altså OK oppe i mit hoved, men jo overhovedet ikke OK i form af bare at leve marginalt sundt. Og når jeg først går ned og køber snolder, så får den altså en over nakken – desværre. Jeg har en fantastisk evne til at lægge al fornuft bag mig, og bare køre på!
 • Var jeg en ludo-brik kan man vel godt sige, at jeg var slået hjem!!

Men nu skal det være. 7,5 kilo inden 18. juni, så maven og hofterne ikke buler alt for meget ud, så jeg har lyst til at tage min slimfitskjorter på igen (og ikke behøver gemme mig bag “løst” tøj), så mine venner ikke behøver have sikkerhedsbriller på når de sidder overfor mig (af fare for lavtflyvende knapper).

Min proces:
 • Jeg starter 3 dage på VLCD – det er ikke sundt, det ved jeg godt, men jeg har brug for en kickstart. VLCD står for Very Low Calorie Diet = bedre kendt som Nutrilett eller Nupo. 3 dage på pulver. Det rykker ikke så meget på fedtet, mere på væsken, men for mig virker det godt at få en hurtig start på vægttabet.
 • Derefter tilbage på et ugentligt kcal-underskud, så jeg taber mig 1 kilo (7.140 kcal) hver uge (10 uger har jeg til 7,5 kg – så der er lidt elastik)
 • Jeg hoppede på vægten i morges, og vil hoppe på den dagligt (morgen, fastende) frem til mål-datoen.
 • Jeg får min frue til at tage billeder af mig i aften (pyyyyyh – den er ikke rar, men jeg vil være glad for at have før-billeder, når jeg kan præsentere nogen gode efter-billeder).
 • Ud med sukker, brød, pasta, ris – sodavand, kage, chips
 • Begrænset med alkohol
 • Et ugentligt cheat-måltid
 • Masser at træning
 • Masser af vand
 • Masser af mad – bare alt det rigtige

Vi ses på den anden side – den 18. juni – jeg får skudt endnu en række billeder (alle efter-billederne)

Skal du med på vognen?

– så er det op på vægten NU – og igang med dine mål – følg med på Friisfit på Instagram, der poster jeg dagligt gode tip til vægttab!

Thomas Friisnæs – lidt for gammel (50) og lidt for tyk – men din personlige træner der selv har taget rejsen fra 110 til 80 kg, og din personlige træner der også dagligt kæmper med fristelserne og udfordringerne!