Mental træner – en stjerne fødes. 

En af mine mange interesser er at hjælpe unge og voksne eliteatleter med at tilegne sig relevante indsigter og værktøjer til at optimere og vokse – både som atleter og som mennesker.

 

En af mine grundlæggende filosofier er, at jeg som udgangspunkt ikke kun klæder dem på til at blive den bedste i deres sport. Jeg har på mine egne og på deres vegne ambitionen om at klæde dem på så de kan blive den bedst mulige version af dem selv – i deres sport, i deres skole, i deres karriere og men dem selv som mennesker!
Er det ambitiøst? Det er det måske, men jo hvis du spænder ambitionens bue hårdt, så skyder pilen oftest både længere og mere præcist!

En af de helt basale modeller indenfor min mentaltræning er “store stjerne matrix’en”! En matrix der viser hvor de allerstørste stjerner fødes. Er det i talentet eller er det i indstillingen? Naturligvis fra begge steder, men hvilken vægt af den ene egenskab kontra den anden.

Tjek denne lille tegning og se hvor de største stjerner i sportens verden og i livet fødes!

WP_20141205_12_55_02_Pro
Man skulle tro at dem med det største talent er den primære fødekilde til at ende i store-stjerne-kvandranten! Det er bare ikke tilfældet. Det er de unge mennesker med den bedste indstilling/attitude der ubetinget når længst. Indstillingen definerer om du nogensinde når de klassiske 10.000 timer, om du er typen der træner igennem (også når ingen andre kigger) og om du er typen der tilvælger og fravælger de rigtige elementer der skal til for at du optimerer muligheden for at nå “hele vejen”.

Du kan naturligvis også vælge at satse på talent alene, og ja da, der en nogen få der klare skærene til at kunne leve af deres sport på topplan på talent alene. Men det er desværre kun 1 ud af 1000. Så selvfølgelig kan du satse på at talentet er nok, og at du er netop den ene promille der går hele vejen uden at levere den ubetinget bedste indstilling/attitude!

 

Jeg har erfaring med en masse forskellige talenter. 

Jeg har haft stor fornøjelse og inspiration af at arbejde med superambitiøse juniorer og seniorer indenfor mange sportsgrene. Både holdspillere og individuelle spillere – hver med deres specielle mentaltræningsbehov har stor glæde af mentaltræning– hvis de har ambitionen om at rykke fra at være dygtige til at være “de bedste”. Ishockeyspillere, hiphop dansere, bhttp://www.friisfit.com/wp-content/uploads/2018/06/12646877_10153871513449941_9122643144354399683_o-35rwgxupfc6jps1hsqmi9s-1.jpgtonspillere, bordtennisspillere, tennisspillere, basketballspillere med flere har været igennem min mentaltræning.

Mine kunders resultater har i historien været medaljer i verdensmesterskaber, europamesterskaber, olympiske lege, svenske mesterskaber og danske mesterskaber – guld, sølv og bronze!