Hvordan kan du med små, daglige ændringer i dit mindset opnå langsigtet succes i dit liv?

Nogen gange er det første skridt mod succes ikke noget du skal gøre. Det er snarere en attitude, du skal inkorporere i dit liv. Uanset hvor meget knofedt, du lægger i din indsats, er det din mentalitet og dit tankefokus, der kan gøre hele forskellen.

Faktisk er der et sæt mentale vaner, som meget succesrige mennesker bruger hver dag. Lad mig ikke holde dig hen – her er nogle mentale rutiner/praksisser/vaner du bør introducere dagligt i dit liv:


VÆR ÅBEN FOR (MASSER AF) ÆNDRINGER

Jeg har altid lært at prøve noget, jeg ikke har prøvet før! At udvikle sig OG blive i sin komfortzone… Det findes ikke!

Det kan være fristende, at undgå forandringer, uanset om det er forandringer i karrieren, i parforholdet eller hvor du bor. Uanset hvad, kan forandringer være en skræmmende oplevelse, og frygten for det ukendte kan nogen gange være nok til at dræbe dine planer. Allerede før de begynder.

Måske er der nogen forandringer, der har ligget og luret i dit liv et stykke tid, men du har bare ikke haft modet til at rykke på dem? Sandheden er, at uanset hvor meget du at undgå det, så spiller forandringer en kæmpe rolle i muligheden for at nå dine mål. Du kan ændre hele din ændringsholdning skridt for skridt, og byde dit ubehag i læringszonen velkommen, uanset om det er et stort projekt, eller bare en lille ændring i hverdagen.

Hvem ved? Måske er det lige netop denne forandring, der åbner dørene til det liv, du drømmer allermest om.


SKÆR NED PÅ DIN BESLUTNINGSTAGEN

Måske har du bemærket, at jeg altid har butterfly på på arbejdet (min frue synes jeg bliver lidt professoragtig – på den ufede måde). Men jeg har den på. Hver dag.

Jeg gør det ikke, fordi jeg totalt mangler mode-forståelse (det gør jeg måske nok?). Men derimod fordi det er et aktivt valg i IKKE at skulle tænke på, hvad jeg skal have på af tøj i dag. Jeg forsøger at skære ned på antallet af beslutninger i min hverdag!

På den måde sparer jeg mental energi op til dagligt, at kunne tage beslutninger i mine virksomheder Friisnaes og IMKB. Du skulle tage og prøve det samme, også selv om det bare er at automatisere din e-mail boks, eller gøre valgene omkring din morgenmad enklere.


UNDGÅ AT MULTITASKE

Hvis du tror, de supersuccesrige mennesker kan håndtere 10 ting af gangen, så skal du bare tro om.

Studier viser, at multitasking i virkeligheden er små hurtige skift i din opmærksomhed mellem dine opgaver, og at dette kompromitterer kvaliteten i hver enkelt af dem. Så noget så simpelt, som at tale i telefon, mens du svarer på en mail, vil sænke kvaliteten i begge dele.

Du kan begynde at bruge et jedi-mental-trick ved at prioritere – i stedet for at jonglere med 2-3-4 ting på samme tid. Dette simple trick – prioritering – kan gøre en kæmpe forskel i din succes på den lange bane.


VÆR KUN I KONKURRENCE MED DIG SELV

Fokuser på dig selv. Vær den bedste version af dig selv. Gør dit arbejde til UG med kryds og slange. Så vil du ubetinget nå længst muligt i hierarkiet. Gotha Andersen sagde for mange år siden, at du skal bruge flid, fedt og snyd, hvis du vil nå længst muligt. Det råd er forlængst blevet et oldtidsfund.

Flid, flid og flid er den bedste og mest sandsynlige vej til at nå dine drømme. Hårdt arbejde slår talent til enhver tid – hvis ikke talentet også arbejder hårdt.


VISUALISER DINE IDEER

Du har sikkert hørt det mange gange før. “Visualiser dine succeser”. Hvad du måske ikke ved er, at den slags positiv tænkning rent faktisk øger dine muligheder for succes.

Her er et eksempel: Et forsøg lavet med vægtløftere, der skulle visualisere (forestille sig), at de løftede tungere vægte, rent faktisk så en forøgelse på mere end 13% i deres løftestyrke. Helt enkelt, hvad du tror du kan, bestemmer hvad du rent faktisk kan. Så i stedet for at tænke, “det kan ikke lade sig gøre”, så tænk “alt kan lade sig gøre”. Du vil blive overrasket over dine resultater. Uanset om du tror du kan eller ikke kan – så får du ret!


TAG EJERSKAB FOR DINE FEJLTAGELSER

Uanset hvor succesfuld du bliver, vil fejl altid være en del af dit daglige liv. Hvorfor? Succesfulde mennesker prøver, og meget ofte prøver de bare, uden at tænke i ugevis over mulige hvadnuhvis-scenarier. Just do it, er der et OK kendt brand der siger.

Den mest effektive måde at gøre ting på? Det er bare at gøre det. Succesfulde mennesker efterlever denne sætning dag ind og dag ud. De handler på deres ideer.

Ligesom forandringer og udfordringer, så bliver du nødt til at indse, at fejltagelser er en uundgåelig del af livet. Ved at fejle dagligt, gøder du jorden til din succes.


DU SKAL ELSKE IKKE AT HAVE RET

Succesfulde mennesker er selvsikre, men de er ikke så selvsikre, at de ikke vil se og høre andre menneskers perspektiv – bare som en mulighed for at lytte og lære.

Lad ikke din selvsikkerhed og selvtillid skygge for din mulighed for læring. Alt for mange alfahanner, og -hunner, mener desværre, at de allerede er den bedste version af sig selv! Intet kunne være længere fra sandheden…


VÆR POSITIV OG GIVENDE

Succesfulde mennesker er i konkurrence med sig selv, og er temmelig fokuserede på deres mål. Men deres succes ville ikke være den samme, hvis deres succes var skabt i ensomhed. Jo flere af dine mål du når, jo mere vil du værdsætte andre mennesker i dit liv – at de er til stede og kan dele dine succeser med dig.

Ligeså med positivitet. Hvis du er positiv, så viser studier, at du bliver et sundere menneske, at dine relationer bliver styrket, at du sover bedre og at du bliver mindre syg. Så VÆR POSITIV og taknemmelig, så bliver livet så meget lysere.

Det var lidt refleksion fra min bagklap! Hvad med dig?

Hvilke mentale vaner får dig til, at føle dig mest succesfuld?