Hvad var din personlige indfaldsvinkel til coaching?
Jeg er partner i Freetrailer sammen med min makker Allan Sønderskov Darre, og det var oprindelig hans ide med et coachingforløb. At det blev Thomas skyldtes i al sin enkelhed, at Allan kendte hans virke fra tidligere. Coaching for os handlede det om at få nogle værktøjer til at blive bedre. Vi er rigtig gode til det, vi laver, men det handlede om at se de gode ting, og blive endnu bedre. Spotte de ting, som vi ikke var gode til og sætte ind. Vores mål med coaching var, at det skulle være en styrkelsesproces for Allan og jeg og for firmaet. Det endte så, på sigt, med et forløb med både coaching og et fysisk træningsforløb med Thomas. At vi tog det fysiske med, handler nok om, at jeg har en tro på snakken om ‘det hele menneske’, og på denne måde følte jeg, at vi ville få maksimalt ud af et forløb ved at vælge den store pakke med begge dele’.

Hvor fandt du Thomas, og hvorfor blev det ham?
‘Jeg havde aldrig hørt om Thomas, men det var ikke en mental bremse for mig. Jeg er et ret åbent menneske, og altid klar på en ny udfordring og åbent for noget nyt. Men det startede med coaching, og undervejs, da vi lærer hinanden at kende, kommer vi så til at snakke om boksning, da Thomas er i gang med et projekt, hvor Thomas havde udfordret sig selv og skulle bokse en amatørkamp – han mister modstanderen undervejs, og spørger mig, om det ikke er en udfordring, som jeg kunne finde på at tage op. Nu havde jeg aldrig tidligere slået andet menneske eller modtaget øretæver, men jeg tog en prøvetime og selv om det gjorde ondt, så kunne jeg godt lide det. Der gav et kick og så var jeg solgt.
Undervejs i forløbet med træningen op til boksekampen tabte jeg 14 kilo og der blev virkelig trænet igennem. Thomas og jeg ender i ringen – begge 49 år. Vi havde egentlig aftalt, at vi skulle passe lidt på hinanden, men da gong-gongen lød… Der var det rent dyrisk instinkt og vi sparede IKKE på noget, men gav tilskuerne et fantastisk show.
Jeg kommer nok til at forsætte med boksetræningen, men det med at slå på et andet menneske – det kan jeg i bund og grund ikke lide. Mit hjerte var ved at stå af i slutningen af 2011, hvor jeg fik en open thorax operation (Aksel gennemført en hel Ironman mindre end et år senere – Red.), og der er sket nogle ting mentalt efter det. Jeg reagerer anderledes på nogen ting, og derfor er boksningen slut for mig.

”Undervejs i forløbet med træningen op til boksekampen tabte jeg 14 kilo og der blev virkelig trænet igennem.”

Hvad er næste projekt med Thomas? 

‘Ud over den almindelige coaching i forbindelse med min forretning, så har vi allerede sat et nyt mål. Nu da det er slut med boksningen. Jeg skal simpelthen i mit livs form! Thomas spurgte mig, hvad jeg kunne tænke mig, at arbejde med, og så fandt jeg ellers et billede af sådan en 25-årig fitness-knægt og så skal jeg se sådan ud. I fællesskab er der lagt en plan, og det er projektet lige nu. Og jeg må jo være en drøm for en personlig træner / coach – jeg har gennemført en Ironman og kan virkelig æde mig selv. Hvis Thomas siger ‘ingen alkohol’, så er der ingen alkohol. Men jeg har stadigvæk brug for ham til at holde mig op på planen. At jeg har en at rapportere til. At det kører med kosten og det kører med træningen. At han ser mig give den fuld gas. Jeg bliver snart 50 år, så det er nu, det skal være.

Hvad var dit præcise udbytte? Professionelt såvel som privat?
‘Thomas og jeg er i gang med en proces, men jeg kan sagtens sige nu, at jeg har formodet at skabe en masse gode resultater for mig selv. Det er så vigtigt, at du får andre øjne til at se på dig udefra. Det kan godt være, at du tror, at du er Guds gave til hele verden og så er du ikke en skid? Jeg har lært at være endnu mere åben for nye ting end jeg var før, og det har en kæmpe effekt på mit liv.

Hvad er din største bedrift i livet?
Ubetinget mine børn. To fantastiske unger – det de kan, og det de står for. Det gør en far pavestolt – de har alle muligheder i livet, for de er super dedikerede med de, som de laver.

Boksekampen mod Thomas Friisnæs