Hvorfor coaching?
“Jamen, jeg er jo nok det helt klassiske tilfælde: 15 år i samme virksomhed, jeg har jo nærmest ikke haft andre ‘rigtige’ jobs i mit voksne liv, hvilket blev afsluttet med en opsigelse og en masse måneder med løn, hvor jeg kunne gå og tænke lidt over det hele. Det gav hurtigt en masse spørgsmål som: Hvad kan jeg? Hvad vil jeg? Hvad motiverer mig? Hvor skal det hele hen? Nu var der jo pludselig en mulighed, for at tage hele mit arbejdsliv, og til dels privatliv op til revision”.

 

Hvorfor Thomas?
“Jeg havde haft en del efteruddannelse med i bagagen fra min tidligere arbejdsgiver – blandt andet en businesscoach-uddannelse. Så det gav god mening at lede efter noget ‘hjælp’ til at formulere min fremtid. Umiddelbart føles det som tabu, at man skal besøge en coach, for at komme videre, men jeg gætter på, at det bare er sådan en mande-ting, som man skal ud over…. For mig gav det mening, at få en professionel til at hjælpe mig med den revision, jeg havde gang i – så mange spørgsmål og meget få svar. Og hvis du er afskediget, så er der muligt at tage et lignende kursus som bruttotræk. Det vil sige, at du betaler – inden du betaler skat af din løn. At det lige blev Thomas var et rent tilfælde – det var en netværksanbefaling, jeg måtte undersøge nærmere”.

 

Hvad var dit første indtryk og Thomas og hans arbejde? 
Jeg havde helt ærligt ikke særlig store forventninger, da hans gamle hjemmeside alt andet end tiltalte mig. En sur mand med en åben butterfly? Det gav ingen mening. Men det var en helt anden Thomas Friisnæs jeg fik i telefonen. Og han ville ikke bare tage mine penge – nej, vi skulle først have en ‘kemiafstemning’ inden nogen af os besluttede os for, at vi skulle indgå et samarbejde. I en verden, hvor alle prøver at plukke den sidste 25-øre ud af dig, så var det klart en ting, der tiltalte mig. At vi skulle mødes og se hinanden an. Uden at det kostede noget. Måske er jeg bare blevet offer for en dygtig coach og sælger, men jeg følte virkelig, at mødet var hands on og meget ærligt, og en konkret plan omkring min fremtidige karriere formede sig meget hurtigt”.

“Jamen, jeg er jo nok det helt klassiske tilfælde: 15 år i samme virksomhed, jeg har jo nærmest ikke haft andre ‘rigtige’ jobs i mit voksne liv”

 

Hvad er dit præcise udbytte? Professionelt som privat? 
Jeg startede med en klar forestilling om, at jeg ikke ville være selvstændig. Snakken var oppe og vende, men vi lagde os fast på en plan, hvor vi gennemarbejdede enhvert aspekt af mine svagheder og styrker som medarbejder og leder, og arbejdede helt specifikt med mine ansøgninger, der vakte en del opsigt i de jobs, jeg søgte. Virkeligheden var dog en anden – der var brug for mine tjeneste en masse steder, og i stedet for at se det som et nederlag, at jeg ikke landede drømmejobbet, så hjalp Thomas mig med at følge strømmen og få styr på start up af min virksomhed, leverandøraftaler og så videre og så videre. Jeg har i dag en god lille forretning, men jeg investerer stadigvæk i Thomas’ hjælp, for et eller andet sted, så ved jeg, at jeg ikke har råd til at lade være”.