Rikke Sass-Nielsen

Butiksbestyrer og medejer af Poul Stig Briller på Strandvejen i Hellerup.

Jeg er en 35 år gammel. Bor alene uden mand og børn. Er udlært optometrist i 2005. Læst i Kbh, men praktiseret i Sverige hos Synoptik. Var ansat 8 måneder i Synoptik Lyngby Storcenter efter færdiggjort uddannelse. 3 måneder hos Thiele Briller i Købmagergade og derefter 6 år hos Amati Optik – der nu hedder Klaus Bertelsen i St. Kongensgade. Datter af optiker Gitte Sass, som gennem årene har skabt sig et stærkt brand inden for branchen. Har derfor i en tidlig alder vidst, hvad jeg ville. Havde svært ved at få en praktikplads pga. det kendte efternavn, endte derfor i Sverige. De 6 år hos Klaus Bertelsen udviklede mig meget til den, jeg er i dag. Er glad for jeg kender begge sider af min branche ved både at have arbejdet hos kæderne og i uafhængige optikerforretninger. I 2010 startede jeg på den praktiske lederuddannelse, der blev springet til et nyt kapitel, idet jeg i 2011 blev spurgt om jeg ville være butiksbestyrer i Poul Stig Briller på Strandvejen. Jeg har sidenhen købt mig ind i butikken.

Hvorfor coaching?
Jeg har altid syntes, det var interessant at udvikle mig. Det var en stor mundfuld og skulle stå i spidsen for en nyopstartet butik, så jeg følte jeg havde brug for sparring. Jeg forsøgte først med en anden coach, hvilket jeg fik intet ud af. Synes vi brugte alt for meget tid på at lære at kommunikere og lynhurtigt virkede det som spild af tid. Da Poul Stig skulle til at åbne deres 3. butik, og jeg havde været i gang i 2 1/2 år og var blevet partner, følte jeg det var tid til få nye input og blive inspireret samt udfordret. Var bange for at gå i stå og ikke forstætte min udvikling.Derfor kontaktede jeg Thomas.

Hvorfor Thomas Friisnæs? 
Fordi han havde et koncept, der tiltalte mig. Der var en plan og en masse værktøjer, der blev synliggjort for mig, så jeg fra start vidste, hvad planen var og hvad jeg købte mig ind på. Det var ikke en låst plan, men efter at have brugt seks timer med en coach, hvor jeg ikke følte jeg kom nogle vegne, var det vigtig for mig at vide, at jeg lige meget hvad ville få noget ud at vores timer sammen. Derudover var det et kæmpe bonus, at Thomas kender min branche og en masse af de mennesker, jeg har omkring mig.

”Coaching hjælper mig med at holde fokus. Hele tiden”

 

Hvad er dit præcise udbytte? Professionelt som privat?
Udover at have fået en masse indsigt i, hvem jeg er som person, så hjælper det mig med hele tiden at holde fokus. Jeg får udrettet ting langt hurtigere indenfor en samme tidsramme. De opgaver jeg stiller mig selv, holder Thomas mig oppe på, sådan så ting sker og jeg ikke kun tænker og snakker om dem. Jeg bliver udfordret på mine tanker, og ser dem fra flere sider ved at sparre med Thomas. Jeg kan også få luft ved at fortælle om de bekymringer eller irritationer, der opstår af og til og dermed få noget konstruktivt ud af dem, fremfor at brænde inde eller gemme på dem. Det er enormt rart at have en med på sidelinien, der hjælper, provokerer, lytter, sparrer og udfordrer mig konstant, så jeg hele tiden udvikler mig som leder, kollega, veninde og som person.