Invester intelligent. Invester i videre- og efteruddannelse. 

Alt for mange investeringer er tabt på forhånd – men det gælder meget sjældent investeringen i udvikling af mennesker. Der er dog alligevel faldgruber, du skal være opmærksom på. Læs videre. De fleste kan nemt optimere effekten af efteruddannelse!

I Danmark har vi traditionelt investeret meget i videre- og efteruddannelse, men spørgsmålet er: ved vi nok om, hvad udbyttet er? Vi kan blive meget bedre til at måle på effekten af erhvervslivets investeringer i efter- og videreuddannelse – det vurderer i hvert fald tænketanken DEA.

Mål effekten!
Vi kender det alle. Vi har alle prøvet det. Du kommer tilbage fra et rigtig godt kursus, optændt af forandringens flamme – og hvad så? Ingen andre er synderlig interesserede i, at høre om dit kursus og dine erfaringer, end ikke din leder, der har sendt dig afsted på kurset. Skønne spildte kræfter, tid og penge.

Vi kan godt blive bekymrede for, om den nødvendige efter- og videreuddannelse, man giver medarbejderne, bliver forankret? Og hvordan sikrer du, at der ligger nye opgaver klar, hvor de nye kompetencer kan komme i spil? Det svarer til, at du installerer en masse nye, og dyre, licenser på fantastiske programmer på din PC. Men du åbner aldrig dine nye programmer. Til sidst har du måske endda glemt, hvordan du bruger dem?
Med individuel business coaching i stedet, eller som supplement til de traditionelle efter- og videreuddannelser, optimerer du muligheden for at få dine investeringer retur. Med business coaching opnår du eller dine medarbejdere øget overblik, øget arbejdsglæde, øget forståelse for egen drivkraft, øget handlekraft, øget robusthed, øget selvtillid og øget selvkontrol. Alle elementer i at skabe den bedst mulige præstation – både for dig selv og for din organisation.
Spørgsmålet er vel egentlig: har du råd til IKKE at bruge værktøjskassen som business coaching tilbyder?

 

111

 

Varige forandringer sikrer investeringen
Ved at sikre at nye, tillærte færdigheder faktisk kommer i anvendelse i hverdagen, sikres varige, forhåbentlig positive, forandringer i organisationen – og dermed sikres investeringen.