Jeg tror, det hedder et internet-hotel? Men jeg er ikke sikker. Du får et i hvert fald et sug i maven, når du får sådan en e-mail, der begynder med:

Dit site friisnaes.com er blevet forsøgt angrebet af hackere i en grad, så vi er blevet nødt til at handle på det.
Der var tale om et distribueret bruteforceangreb, formentlig et såkaldt dictionary-angreb, som var intensivt nok til at kunne lægge serveren ned, hvis vi havde tilladt at det fortsatte.

Straks var jeg sikker på, at alle mine jordiske ejendele var på vej til Ghana eller lignende, men sådan et angreb er heldigvis ret normalt, lærte jeg hurtigt. Herefter kommer vreden – hvorfor sidder der mennesker, der opfinder en dum robot, der kan skrive 1.000-vis af adgangskoder på ét sekund? Hvad får de ud af det? Det er jo tåbeligt ud over al forstand.

Men så slog det mig – jeg har glemt, hvad jeg altid selv lærer mine kunder om brok. Hæng på, så lærer du det lige om lidt.

Jeg skulle jo bare have glædet mig over 1) at der endelig var nogen hackere, der gad pejle ind på mine lille butik. 2) Hvis hackere har fundet mig, så er der helt sikkert også en masse kunder, der finder mig i fremtiden. 3) Jeg ved nu, hvad et bruteforceangreb er… Giver det mening?

Tilbage til det med brok:

Hvad er det med det der brok og en konstant søgen efter de klassiske 5 fejl? Jeg er ikke helt sikker på, jeg forstår det = hvad er det, der giver brokkehovederne lyst til at fokusere på alle hullerne i osten?

At brokke sig er: At beklage sig, at udtrykke utilfredshed eller kritisere, på en sur, højlydt og anklagende måde.

Ret skal være ret. Jeg kan også nogen gange falde i brokkegryden, og brokke mig over det ene eller det andet, over den ene eller den anden. Så er det jeg straks giver mig selv en begmand og siger; “fokuser nu for pokker, fokuser nu på alt det gode, der er i situationen eller personen”. Det løfter mig oftest ud af det negative, og over i det positive og konstruktive.

Tænk en gang over, hvordan du selv opfatter det, når andre brokker sig. Det er ikke den fedeste oplevelse, hverken for dig eller for stemningen – vel? Sådan kigger andre nok også på dig, når du brokker dig!

 

stop-whining-and-start-working

 

Stay positive – det virker. Der bliver faktisk forsket heftigt i det. Hele området positiv psykologi kan opdeles i 5 områder:

 1. Positive tilstande (positive emotioner)
 2. Positive træk (også kaldet engagement)
 3. Positive relationer
 4. Positive fællesskaber (også kaldet mening)
 5. Optimal menneskelig funktion

 

Vi har så mange muligheder og kapaciteter som mennesker indenfor positivismens felt. Det er helt op til os selv at øve os i at holde det positive fokus. Tænk over de signaler du sender…gør du andre glade, eller nedtrykte? Jo flere positive vibrationer vi sender ud, jo gladere bliver vi, og jo flere mennesker gør vi glade. Prøv det selv:

 • I Netto – tag det roligt – også når du står i kø. Brug ventetiden til at tænke positive tanker. Og når du er blevet ekspederet, så sig tak for ekspeditionen, send et smil og ønsk ekspedienten en dejlig dag. Det koster intet, og det giver så meget
 • I lufthavnen – tænk lige over den mulige effekt ved at komme frem til skranken (efter 30 minutters kø), sende et stort velment smil og sige “superfedt at det er min tur nu, og så rose ham/hende bag skranken for et eller andet (pæne briller, fræk frisure, flot armbånd (hvad som helst)). Jeg er overbevist om at du får en bedre ekspedition, og at du gør dagen bare en lille smule bedre for din omverden
 • I trafikken – lad ham foran flette ind, i stedet for altid at holde et stift blik rettet fremad, og altid holde på din ret. Send dine medtrafikanter et smil i stedet for at skyde dem fingeren. Dit blodtryk får det SÅ meget bedre!

 

Og en lille bonus: “4 af de bedste grunde til at smile”

 1. Et smil kan ændre din sindstilstand: Prøv at smile næste gang, du føler dig nedtrykt. Der er en god chance for, at dit humør vil skifte til det bedre.
 2. Smil kan afhjælpe stress og få dig til at se friskere ud. Når du smiler, forbedrer dit immunforsvar sig – formodentlig fordi du er mere afslappet.
 3. Smil er et naturligt drug. Forskning viser at et smil udløser endorfiner, serotonin og naturlige smertedræbere, der giver dig velvære.
 4. Smil løfter dit ansigt og får dig til at se bedre ud. Du kan faktisk spare en ansigtsløftning ved at smile lidt oftere, hvilket skyldes, at de muskler vi bruger til at smile med, løfter ansigtet.

 

10404197_10153260361879941_3272347681778512658_n

 

Hey, du – vil du være med til at udfordre evolutionen i mængden af smil?

Forskning viser at børn griner ca. 400 gange om dagen. Og forskningen viser desværre også at voksne griner ca. 15 gange om dagen. Lidt deprimerende ikke sandt? – lad os gøre noget (vi kan brokke os over det, eller gøre noget ved det).

Lad os sammen udfordre denne evolution… giv et smil, send et smil – til den gamle dame på gaden, til den sure mand i bilen, til ekspedienten, til dine venner, til dine kære, til verden generelt! Jo mere vi smiler, jo lettere har vi ved at finde grinet i os selv. Så er vi på rette vej.

 

Tænker du også over hvorfor du nogen gange så let kommer til at brokke dig, så skulle du måske udfordres på dit livssyn. Klik dig rundt på min blog og hjemmeside, så kan det være du bliver inspireret til, at se alt det positive i livet. Alternativt, kan du kigge forbi min “butik”, så skal jeg nok udfordre dig på alle de positive aspekter i livet!